Yritys – Lentopelkokurssi.fi
Valikko Sulje

GoodFlight Aviation Oy:n perustaja ja Lentopelottoman peruskurssin tekijä Jaakko Laukkanen

”Olen toiminut lähes koko ikäni sekä ammatti- että harrasteilmailun parissa. 

Erityyppiset lentokoneet, pienistä suuriin, ovat tulleet tutuiksi niin lentäjänä kuin lentokonemekaanikkonakin.”

GoodFlight Aviation Oy:n historia

”Perustin GoodFlight Aviation Oy:n vuoden 2014 alussa työllistääkseni itseni lentämällä Suomessa ja voidakseni viettää enemmän aikaa perheeni kanssa. Aloitin toiminnan lentämällä Malmin lentoasemalta Helsinki-yleisölentoja Cessna 182 -pienlentokoneella. Kahden lentokauden jälkeen sain mahdollisuuden päästä lentämään suurempia matkustajalentokoneita, eikä tätä mahdollisuutta voinut sivuuttaa. GoodFlightin kolmas lentokausi lennettiin pääosin palkattujen lentäjien toimesta ja neljäntenä (ja toistaiseksi viimeisenä) lentokautena GoodFlightin lennot lennettiin yhteistyökumppanin toimesta.”

Yleisölennot tehtiin Helsinki-Malmin lentoasemalta Cessna 182 -pienlentokoneella.

 Idea lentopelkokurssista

”Ajatus lentopelkokurssista kasvoi yleisölentoja tehdessä. Noina vuosina kyytiini nousi kymmeniä, ellei satoja lentopelkoisia ja huomasin pian, että pystyin auttamaan heitä. Vaikka lentopelkojen taustat olivat erilaisia, lentopelkojen helpottamiseen toimivat hyvin samanlaiset keinot.

Olen lentänyt matkustajalentokoneilla hyvin paljon myös matkustajana. Monesti on käynyt niin, että vierustoverin kanssa jutellessa on käynyt ilmi hänen lentopelkonsa tai -jännityksensä. Lentäjä/mekaanikko -taustastani johtuen, olen tietenkin aina tarjonnut apuani tilanteeseen. On hienoa huomata kuinka lentopelkoinen rentoutuu saatuaan vastaukset kaikkiin lentokoneen kolahduksiin ja tärähdyksiin sekä kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin lentopelosta, lentämisestä ja lentokoneista.

Näistä kohtaamisista yleisölentotoiminnassa ja matkustajalentoliikenteessä kehittyi vähitellen Lentopelottoman peruskurssin runko.

Nykyisessä työssäni lentäessäni perämiehenä Helsinki-Vantaan lentoasemalta, minulla ei ole enää mahdollisuutta käydä pidempiä keskusteluja matkustajien kanssa. Tiedän kuitenkin, että monilla matkustajilla olisi kysymyksiä lentäjille, jos niitä vain pääsisi kysymään. 

Lentopelottoman peruskurssi antaa vastaukset noihin kysymyksiin ja paljon enemmän. Jos joku asia ei selviä kurssilla, voit kysyä mieltäsi askarruttavan asian suoraan minulta.”

Omakohtainen kokemus lentopelosta

”Olen myös itse ollut nuorena lentopelkoinen. Lentopelkoni kuitenkin haihtui kokemuksen karttuessa lentomatkustajana ja ymmärtäessäni lentokoneisiin sekä lentämiseen liittyviä asioita paremmin.

Vastaavat asiat yhdistettynä rentoutumis- ja totuttautumisharjoituksiin auttavat varmasti myös sinua.

Olen hyvin innoissani voidessani auttaa muita lentopelkoisia näiden aiheiden parissa.”

Jaakko Laukkanen
Jaakko Laukkanen, GoodFlight Aviation Oy

 Jaakon työura

  • Lentopelkokouluttaja 2017 ->
  • Yrittäjä 2014 ->
  • Ammattilentäjä 2011 ->
  • Lentokonemekaanikko 2000 – 2011

Jaakon ilmailuharrastukset vuosien varrella

  • Varjoliito 2017 ->
  • Helikopterit, yksityislentäjänlupakirja 2013
  • Pienlentokoneilla lentäminen 2007 ->
  • Laskuvarjohyppääminen 1995 – 2015
  • Lennokit, lapsena

Jos haet tietoa lentopelosta ja sen voittamisesta, tilaa tästä kolmen ilmaisen videon sarja.