Lentopelkokurssi – Lentopelkokurssi.fi
Valikko Sulje

Lentopelottoman peruskurssi

Lennä jo seuraava lentomatkasi rennommin. 10 päivän verkkokurssilla opit kaiken tarvittavan lentopelkosi voittamiseksi.

Tämä on sinulle, jos

  • Olet saanut tarpeeksi lentopelostasi.
  • Haluat matkustaa lentäen milloin ja minne haluat, ilman ylimääräistä ahdistusta ja sydämen pamppailua — yksin, ystävien tai perheen kanssa.
  • Olet valmis tekemään töitä lentopelon voittamiseksi.  
Kurssin opeilla
  • Saat lentopelkosi kuriin, eikä se enää kahlitse sinua maahan.
  • Teet upeita lomamatkoja perheen ja ystävien kanssa rennoin mielin.
  • Lentomatkan odotus on positiivinen kokemus.
  • Voit ottaa vastaan työn, mikä sisältää lentämistä.
  • Voit keskittyä työmatkoillasi paremmin töiden tekoon.

 Miten kurssi auttaa lentopelkoon?

1. Opit oikeat tiedot ja teet tuntemattomasta tutun. Lentäminen on useimmille vieras asia ja lähes aina lentopelkoa aiheuttaa tai vahvistaa väärät tiedot, uskomukset, luulot ja väärinkäsitykset. Jos sinulla ei ole oikeaa tietoa lentopelosta, lentokoneista ja lentämisestä, mielikuvitus paikkaa tilanteen omilla pelottavilla kauhuskenaarioilla. Kun teet tuntemattomista asioista tuttuja, viet yksinkertaisesti mielikuvitukselta pois pohjan kehitellä negatiivisia kauhuskenaarioita. Mielikuvitus on hyvä renki, mutta huono isäntä.

2. Opit oikeat reagointitekniikat. Kaikesta faktatiedosta huolimatta päädyt todennäköisesti jossain vaiheessa tilanteeseen, jossa negatiiviset katastrofiajatukset lähtevät laukalle. Tämä aiheuttaa ahdistusta, sydämen pamppailua, hikoilua ja muita pelon fyysisä oireita. Nämä taas aiheuttavat mielessä vielä negatiivisempia kauhuajatuksia. Kierre on loputon ja se pitää saada katkaistua. Tämän vuoksi opit kurssilla, miten reagoida, kun kauhuajatukset valtaavat mielen ja pelon fyysiset oireet valtaavat kehon.

3. Totuttaudut. Totuttautumisharjoituksien tarkoituksena on auttaa ymmärtäämään totuttautumisen merkitys, tottua lennollelähdön eri vaiheisiin, tunnistaa pelon oireita, opetella reagoimaan alkaviin pelon oireisiin, tottua epämukavuusalueelle menemiseen ja siellä olemiseen. 

Totuttautumisharjoituksissa yhdistät opitut tiedot ja taidot sopivan jännittäviin tilanteisiin. Jos pelkkä lentokentälle meno saa sydämen pamppailemaan, kentällä kannattaa käydä aluksi lähtemättä lennolle. Kun pelon oireita ilmenee, käytetään opittuja reagointitekniikoita. Muutaman toiston jälkeen huomaat, että lentokentällä käynti ei olekaan enää haastavaa ja jos pelon oireita ilmenee, osaat reagoida niihin oikein. Erilaisia harjoituksia tehdään maassa, kunnes ollaan valmiita lähtemään lennolle. Toiset taas käyttävät opittuja tekniikoita saman tien lennolla.

Kurssin sisältö

Lentopelottoman peruskurssilla saat 22 opetusvideoa ja opit kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää pelosta, lentopelosta, lentotoiminnasta, aerodynamiikasta, lentoturvallisuudesta, tilastoista, lentokonetekniikasta, lentämisen fysiologisista vaikutuksista ihmiseen, lentomatkustajan toiminnasta hätätilanteessa ja meteorologiasta.

Lukuisten harjoitusten avulla syvennät oppimiasi asioita ja opit reagoimaan oikein, kun negatiiviset ajatukset valtaavat mielen ja pelon fyysiset oireet valtaavat kehon. Harjoitusten teko ei rajoitu vain maassa tehtäviin harjoituksiin, vaan niistä on apua jokaisella lennolla, niin kauan kuin vain tarvitset apua.

Kurssin materiaali avautuu 10 päivän aikana ja opiskeluun kannattaa varata aikaa noin tunti päivässä. Kurssin voi toki suorittaa hitaamminkin omien aikataulujen mukaan. Kurssin alku on teoriapainotteinen ja loppu harjoituspainotteinen. Harjoituksia voi ja kannattaa tehdä kurssin jälkeenkin ja tietenkin lennolla.

Kurssi sisältää myös sähköposti- ja puhelintuen. Jos jokin lentopelkoon, lentokoneisiin tai lentämiseen liittyvä asia jää askarruttamaan, käydään asia yhdessä läpi. 

Aloita kurssi klikkaamalla tästä! Ensimmäiset opetusvideot avautuvat katsottavaksi saman tien.

Ulpun kokemukset kurssin jälkeisestä lennosta

Lentoonlähdöt ovat olleet minulle aina  pahinta. Kurssin jälkeisellä lennolla Alanyaan lentoonlähtö meni helpommin kuin ennen. Pelon fyysiset reaktiot tulivat, joten keskityin hengitysharjoituksiin. Aiemmin on tuntunut, että lentoonlähdöt vaan kestää ja kestää, mutta nyt kone oli ilmassa todella nopeasti. Aiemmin koettua paniikkia ei myöskään tullut.

Matkalento meni todella mukavasti ja rauhallisin mielin. Loppumatkasta oli turbulenssia, mutta pystyin palauttamaan mieleeni, mitä kurssilla kerrottiin sääilmiöistä ja niiden vaikutuksesta koneeseen. Se helpotti oloa todella paljon. Aiemmin olen mennyt täysin paniikkiin ilmakuopista ja tärinästä.

Lentäminen oli edelleen epämukavaa, mutta pelko oli hallittavissa koko ajan. Kun ajatukset lähtivät laukalle, palautin mieleen Jaakon rauhallisen äänen ja monia yksittäisiä asioita, mitä kurssilta jäi mieleen.

Minulle kurssin tärkeimpiä asioita oli oppia mistä mikin lentokonen ääni johtuu ja lentokoneen toiminta siinä mielessä, että nyt ymmärrän miksi lentokone pysyy ilmassa.

Olen todella tyytyväinen, että uskalsin lähteä tälle pidemmälle lennolle. Tyttäreni ei pelännyt ollenkaan eli lentopelkoni ei ole onneksi siirtynyt hänelle. Aion kyllä matkustaa vastedeskin lentäen. 🙂

Alanyan lämmöstä,

Ulpu

Hinta ja takuu

Kurssin hinta on alennettu (-50 %) lokakuun 2020 loppuun saakka. Ovh. 198 €, nyt 99 €! ALOITA HETI! ***

Lentopelottoman peruskurssin hinta on 198 € (sis. alv.) ja se sisältää seitsemän päivän täydenrahat takaisin -takuun. Voit siis käydä kurssista yli puolet ja jos toteat, että tämä ei ole sinun juttusi, saat rahasi takaisin. Saat kurssin kuudentena päivänä muistutuksen takuusta. Kurssimaksu on murto-osa useimpien vuotuisesta matkabudjetista ja kurssista on hyötyä kaikilla tulevilla lentomatkoillasi.

Siispä

Tämä on sinulle, jos olet kyllästynyt toimimattomiin pikavinkkeihin ja haluat oikeasti eroon lentopelostasi.

Kurssilla opit kaikki kolme tärkeää kohtaa lentopelkosi voittamiseksi:

1. Teet tuntemattomasta tutun. Saat vastaukset kaikkiin lentopelkoon, lentämiseen ja lentokoneisiin liittyviin asioihin, mitä olet koskaan pohtinut ja paljon enemmän.

2. Opit reagoimaan oikein. Harjoituksissa syvennät opittuja asioita, yhdistät opitut asiat käytäntöön ja opit reagoimaan oikein, kun negatiiviset ajatukset valtaavat mielen ja pelon fyysiset oireet valtaavat kehon.

3. Totuttautumisharjoitukset teet maltillisin askelin ja ne opettavat sinut menemään epämukavuusalueelle sekä reagoimaan oikein siellä ollessa.

Tuloksien saamiseksi nämä kolme kohtaa pitää käydä läpi oikeassa järjestyksessä. Kurssin rakenne pitää siitä huolen. 

Saat kurssilla myös vinkkejä ja apuvälineitä lentojesi valmisteluun sekä itse lennolle.

Aloita riskittömästi lentopelkokurssi, mikä todistetusti toimii!

Tiina-Mari matkusti kurssin jälkeen Rovaniemeltä Helsingin kautta Tokioon

Ennen kurssia olin hermostunut lähes koko lennon ajan ja lentoonlähdössä minua pelotti aina eniten. Pieni määrä alkoholia auttoi rentoutumaan, mutta ilman pelkäsin. Hauskaahan tässä on se, että samaan aikaan pidän lentämisestä, vaikka välillä pelkään ihan hemmetisti.

Tokion lentojen perusteella kurssi on auttanut minua lentopelon selättämisessä. Ensimmäinen lento Rovaniemeltä Helsinkiin meni todella hyvin ja tuntui jo siltä, että ehkä minä jossain vaiheessa pääsen oikeasti tästä pelosta eroon. Nousussa tuli ahdistusreaktio, mutta se meni nopeasti ohi, eikä sen jälkeen pelottanut ollenkaan. Laskussakaan syke ei noussut juuri ollenkaan.

Laitoin Jaakolle viestiä Rovaniemeltä juuri ennen ensimmäistä lentoa, kun olin hermostunut. Siitä viestittelystä oli todella paljon apua, enkä pelännyt juuri lainkaan jatkolennolla Helsingistä Tokioon. Heti nousun jälkeen aloin katsomaan elokuvaa, joka sekin on minulle harvinaista, koska en yleensä jaksa keskittyä elokuviin hermostuneisuuden vuoksi. Kun ruoka tuotiin, mietin hetken otanko ruoan kanssa lasillisen punaviiniä. Otin lasillisen muuten vain, mutta en tarvinnut sitä lentopelkoni takia. Sain jopa nukuttua matkalla melkein kolme tuntia ja se on minulle todella harvinaista. 🙂 Paluumatkalla oli pientä hermostuneisuutta hetkellisesti muutaman kerran, mutta hyvin vähän. 

Jaakon neuvoista on ollut paljon apua ja kun asioista kertoo joku, joka on itse lentänyt, alkaa itsekin luottamaan siihen, että ei se kone nyt niin heppoisasti siellä ilmassa ole, niin kuin voisi kuvitella. 

Seuraava lentomatka minulla on tulossa kuukauden kulttua, kun matkustan ensin Rovaniemeltä Frankfurttiin ja sieltä pari päivää myöhemmin Cataniaan — yhteensä kuusi lentoa. Tässä vaiheessa ei vielä jännitä ollenkaan ja olen hyvillä sekä paljon vahvemmalla mielellä lähdössä matkaan, kuin ennen kurssia.

Tiina-Mari 

Viekö kurssi lentopelkoni 100 % varmasti?

Lentopelottoman peruskurssi ei ole ihmelääke lentopelosta eroon pääsemiseksi, vaan työkalu minkä avulla voit itse oman työskentelyn kautta päästä eroon lentopelostasi. Toista ei voi pakottaa lentopelottomaksi, motivaation pitää lähteä itsestä. Lopputulos riippuu siitä, kuinka tunnollisesti opiskelet ja teet kurssin harjoitukset.

Kurssi lähtee siitä, että lennät jo seuraavan lentosi rennommin. Lentopelosta kokonaan eroon pääsemiseksi toisten täytyy työskennellä enemmän ja toisten vähemmän. Ainoa varma asia on, että jos et yritä, et voi onnistua. Jos haluat päästä eroon lentopelosta ja olet valmis tekemään töitä sen eteen, mahdollisuutesi onnistua on lähellä 100 %. Lentopelottoman peruskurssilla on seitsemän päivän täysi rahat takaisin -takuu. Voit siis käydä kurssista yli puolet ja jos toteat, että tämä kurssi ei ole sinun juttusi, saat rahasi takaisin.

 

Olen yrittänyt ennenkin päästä eroon lentopelosta. Miten vältän epäonnistumisen tällä kertaa?

Nykypäivän kiireissä monikin asia voi jäädä kesken — kuntoilu, uuden kielen opiskelu, laihdutuskuuri jne. Tämä on ihan normaalia. Mikä sitten yhdistää niitä jotka onnistuvat? Rautaisen kova itsekuri? Ei — vaan se, että he ovat yrittäneet uudestaan ja taas uudestaan. Oppisiko lapsi kävelemään tai ajamaan pyörällä, jos hän antaisi periksi ensimmäisen kaatumisen jälkeen? Oppisiko aikuinen ajamaan autoa tai uuden kielen, jos antaisi periksi ensimmäisen epäonnistumisen jälkeen? Ei! Ihminen onnistuu, kun yrittää uudestaan ja uudestaan.

Motivaatio auttaa opiskelussa. Sinullakin on varmasti joku syy, miksi haluat eroon lentopelosta. Mieti mikä se on. Miksi haluat eroon lentopelosta? Mitä tekisit ilman lentopelkoa? Motivaatio, yrittäminen, uudelleen yrittäminen ja oikeat apuvälineet vievät pitkälle lajissa kuin lajissa. Lentopelottoman peruskurssi on ainutlaatuinen apuväline, kun haluat eroon lentopelosta.

 

En pelkää varsinaisesti lentämistä, vaan lentopelkoni johtuu toisesta voimakkaasta pelosta (esim. suljetun paikan kammo, korkean paikan kammo). Onko kurssista minulle apua?

Olemme kaikki erilaisia. Toisille on tarpeen saada ensin apua muihin pelkoihin ja toiset voivat käydä suoraan lentopelon ”kimppuun”. Ota yhteyttä, jos haluat jutella aiheesta (jaakko.laukkanen@goodflight.fi). 

Parhaiten asiaan saa varmuuden lähtemällä mukaan kurssille. Tarvittaessa voit aina käyttää seitsemän päivän rahat takaisin -takuuta.

ALOITA HETI!

Lentopelon voittaminen on prosessi, missä menee oma aikansa. Mitä aiemmin aloitat Lentopelottoman peruskurssin, sitä pidemmälle pääset lentopelon voittamisessa ennen seuraavaa lentoasi. Muutos ei tapahdu hetkessä, mutta se tapahtuu. Sinä voit olla se, joka ehdottaa perheellesi lomamatkaa etelän lämpöön tai kavereille viikonloppumatkaa Keski-Eurooppaan. Nyt on sinun aikasi!

Kurssin hinta on alennettu (-50 %) lokakuun 2020 loppuun saakka. Ovh. 198 €, nyt 99 €!