kuusi vinkkiä uudenvuodenlupauksen pitämiseen – Lentopelkokurssi.fi
Valikko Sulje

Kuusi vinkkiä uudenvuodenlupauksen pitämiseen

Mikäs olisikaan lentopelkoiselle parempi uudenvuodenlupaus, kuin luvata hankkiutuvansa eroon lentopelosta. Kuten uudenvuodenlupaukset monesti, myös tämä lupaus unohtuu yhtä helposti, kuin uudenvuodenrakettien savuvanat katoavat yötaivaalta. Mitä sitten tarvitaan, että uudenvuodenlupauksissa voisi onnistua?

  1. Lupaa pieniä muutoksia tai muutoksen suunta, älä suurta kokonaisuutta. Pidä lopullinen tavoite kuitenkin aina mielessä.
  2. Tee konkreettisia lupauksia ja tee konkreettinen suunnitelma.
  3. Minkä tahansa uudenvuodenlupauksen toteuttaminen vaatii työtä ja aikaa. Asennoidu heti alusta niin, että tulet tekemään töitä lupauksen eteen ja varaat kalenteristasi aikaa lupauksen toteuttamista varten.
  4. Lupauksen toteuttamiseen tarvitaan motivaatio. Jos itse ei näe tarvetta tai jos itse ei halua muutosta, muutoksen toteuttaminen on mahdotonta.
  5. Yksikään lupaus tai suunnitelma ei toteudu, jos ei aloita muutosta. Lupaus tai suunnitelma pitää sitoa myös aikaan.
  6. Palkitse itsesi lupauksen ja välitavoitteiden toteuttamisesta.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa lentopelkoisen kannalta?

Maltti on valttia. Tärkeintä ei ole välittömästi lopulliseen tavoitteeseen pääseminen vaan se, että muutoksen suunta on oikea ja että välitavoite on sopivan lähellä. Voit vaikka luvata, että teet töitä lentopelon voittamiseksi ja että lennät seuraavan lentomatkasi rennommin kuin edellisen. Muista, että pienikin edistys lentopelon voittamisessa tuo suuren muutoksen elämään.

Rantalomalle?

Edellisen kappaleen lupaukset ovat vielä hieman epämääräisiä ja tarvitsevat tueksi konkreettisen lupauksen tai suunnitelman. Voit vaikka luvata, että etsit ja luet internetistä kaiken ilmaisen materiaalin, mitä lentopelosta löytyy. Voit myös luvata, että selvität eri vaihtoehdot ja palveluntarjoajat lentopelon voittamiseksi ja että valitset niistä suunnan mitä lähdet toteuttamaan.

Lentopelon voittaminen vaatii työtä, joka taas vaatii oman aikansa ja paikkansa. Se voi olla tunti päivässä, tunti viikossa tai vaikka tunti kuukaudessa. Katso, että tuo varaamasi aika on todella sinun omaa aikaa virkeänä rauhallisessa paikassa.

Lähtökohtaisesti ihminen haluaa päästä helpolla, joten ylimääräisen työn tekemistä vältellään. Pitääkseen mielenkiinnon yllä lentopelon voittamista varten, ihminen tarvitsee motivaation. Mieti siis miksi haluat voittaa lentopelkosi? Haluatko kenties lomamatkalle perheen ja ystävien kanssa jonnekin lämpimään tai ehkäpä uuden työpaikan, mikä vaatii lentämistä? Jos matkustat lentokoneella lentopelosta huolimatta, saatat ehkä vain yksinkertaisesti haluta lentää ilman hikoilua, sydämen pamppailua ja kauhuskenaarioiden miettimistä. Mieti myös mitä kaikkea voisit tehdä, jos lentopelko ei rajoittaisi liikkumistasi ja miltä tuntuisi lentää rennosti paikasta toiseen maisemia katsellen. Olipa motivaationa mikä tahansa, pidä se mielessä erityisesti niitä aikoja varten, kun tuntuu, että et etene lentopelon voittamisen kanssa.

Milloin on paras aika aloittaa työskentely lentopelon voittamiseksi? Se on nyt! Tarkoitan NYT NYT – ennen kuin jatkat tämän blogin lukemista eteenpäin. Kirjoita heti ylös ensimmäiset toimenpiteet mitä aiot tehdä ja milloin, että pääset lentopelon voittamisessa alkuun. Jos päätät aloittaa työskentelyn huomenna, ensi viikolla, keväällä tai kesällä, onnistumisprosentti tippuu huomattavasti.

Kaupunkilomalle?

Mikäs sen mukavempaa, kuin itsensä palkitseminen hyvästä työstä. Mieti mikä olisi sopiva palkinto seuraavan rennoman lentomatkan kunniaksi tai kun olet selättänyt lentopelon kokonaan? Hemmotteluloma läheisessä kylpylässä? Hieman pidempi lento hieman kauemmaksi?

Olisi hienoa, jos voisin sanoa, että lentopelosta eroon pääseminen on helppoa ja nopeaa. Monille se toki onkin sitä, mutta ei kaikille. Kun motivaatio on kohdallaan ja olet valmis tekemään töitä lentopelon voittamiseksi, tavoitteeseen pääseminen on loppujen lopuksi nopeampaa ja helpompaa kuin ennalta uskoisi.

 

Rentoja lentoja,

Jaakko

Jos haet tietoa lentopelosta ja sen voittamisesta, tilaa tästä kolmen ilmaisen videon sarja.